HVA ER FERDIGPLEN?

Ferdigplen er plen på rull. Buskerud ferdigplen er minimum 1 1/2 år gammel og er derfor meget tett, frodig og klar til bruk. Hver rull er 2,5 m lang, 0,4 m bred og veier ca 20 kg.

Spar tid og unngå problemer med ferdigplen

Fordelen med ferdigplen er at vi har gjort jobben for deg med å lage en kvalitetsplen som du ved riktig vedlikehold, skal ha glede av i mange år fremover.
Det er viktig med rikelig pleie når en plen skal gro seg både sterk og pen. Det er fult mulig å oppnå en flott plen som man selv sår, men spørsmålet er om man har tid? Alternativet med å gjøre jobben selv, innebærer utfordringer som dårlig etablering og spiring, vanning, gjødsling, ugressbekjempelse og lignende. La Buskerud Ferdigplen ta de problemene og utfordringene for deg og kjøp heller en ferdig etablert kvalitetsplen som er klar til bruk og som du kan ha glede av fra første dag.

Forarbeid før ferdigplen

Det er viktig at du gjør alt grunnarbeide ferdig før din plen kommer.

Ferdigplen er ferskvare, og må legges innen 24 timer

Ferdigplen skal legges på et fast, men ikke hardpakket underlag. Lett raking før legging sørger for at røttene får god jordkontakt.

Underlaget bør være mest mulig rett og i plan. Groper og søkk må jevnes ut. Dette er viktig for å sikre god kontakt med underlaget, unngå dammer hvor det kan bli stående vann og gjøre det enkelt å klippe plenen. Bruk gjerne valse eller trommel.

Løsne jordlaget i toppen lett med rive.

Spre ut 4 kg fullgjødsel og ca 20 kg kalk pr. 100 m2. Sørg for jevn fordeling.

Mål opp arealet og bestill plenen. Avtal levering slik at den kan legges ut umiddelbart etter mottak.

Ferdigplen er ferskvare og må legges innen 24 timer.
Eldre, nedslitt plen kan erstattes ved å tilføre 3-5 cm matjord på toppen, planere ut og siden rulle ut ferdigplen.